Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Kaarsvet gemorst? Zo verwijder je het in een handomdraai

Luxe geurkaarsen voor elk interieur

Er is niets heerlijker dan op de bank zitten met een geurkaars aan. Kaarsen ruiken lekker, geven een gezellige sfeer met hun warme licht en zien er ook nog eens leuk uit in het interieur.

Helaas gebeuren er soms ongelukjes met kaarsen, waardoor kaarsvet op plekken terechtkomt waar je het niet wilt hebben. Gelukkig kun je met de volgende tips kaarsvet in een handomdraai van elk materiaal verwijderen, zonder vlekken achter te laten.

Verwijder van tapijten:

Helaas is een kaarsvetvlek op een tapijt of vloerkleed zo gemaakt. Iedereen weet dat het niet slim is om een brandende geurkaars te verplaatsen, maar soms doen we het toch tegen beter weten in. Het is dus goed om te weten dat je achteraf geen tapijt of vloerkleed hoeft te vervangen of er een stuk uit hoeft te snijden.

Hoewel het een beetje een karwei is, kan kaarsvet er eenvoudig vanaf worden gehaald zonder lelijke resten of vlekken achter te laten. Alles wat je nodig hebt voor deze methode is wat dik papier (denk bijvoorbeeld aan bakpapier of een papieren zak) en een strijkijzer.

 • Wacht eerst tot de was helemaal is uitgehard. Verwijder dan voorzichtig alle grotere stukken was die je in een handomdraai kunt afbreken. Wees voorzichtig en trek niet aan het tapijt.
 • Leg vervolgens het papier op de kaarsvetvlek en ga er langzaam overheen met het strijkijzer op de laagste stand. Het kaarsvet smelt en trekt in het papier, waardoor het loslaat van de stof.
 • Als je dit een paar keer hebt gedaan en er komt geen kaarsvet meer vanaf, dan kun je het geheel weer schoonmaken met tapijtreiniger of het reinigingsmiddel dat je normaal voor dit doel gebruikt.
Luxe geurkaarsen voor elk interieur
Luxe geurkaarsen voor elk interieur

Verwijder kaarsvet op je hout:

In combinatie met een houten interieur kunnen geurkaarsen een heerlijk romantische sfeer creëren in een kamer. Helaas kan deze combinatie soms ook voor minder aangename situaties zorgen, zoals gemorste was op een houten oppervlak. Helaas kan dit nare gevolgen hebben voor je houten meubels, dus het is essentieel om meteen actie te ondernemen. Als je er snel bij bent, is het gelukkig vrij eenvoudig om ervoor te zorgen dat het vet geen vlekken achterlaat.

 • Pak eerst een föhn en blaas in de richting van de wax, zodat deze smelt. Kom niet te dichtbij met de föhn, want dan kan de wax erin trekken.
 • Zodra de was gesmolten is, veeg je het weg zonder het verder over het oppervlak te verspreiden.
 • Helaas is dat nog niet de laatste stap, want de resten moeten nog worden verwijderd. Dit doe je door een half kopje azijn te mengen met een heel kopje water. Doop een spons of doek in dit mengsel en gebruik het om het resterende vet weg te poetsen.

Verwijder kaarsvet van je kleding:

Soms kan het gebeuren dat je per ongeluk met je kleding in een geurkaars hangt, of dat er spetters op je kleding komen terwijl je de kaars uitblaast. Het zou zonde zijn als je hierdoor je kledingstuk meteen weg moet gooien, maar gelukkig is dat niet het geval. Zo krijg je het vet gemakkelijk uit je kleding zonder vlekken achter te laten.

 • Het klinkt misschien gek, maar het is echt de beste methode: leg het kledingstuk in kwestie eerst minstens een half uur in de vriezer. Hierdoor zal de wax volledig uitharden.
 • Als dit gedaan is, haal je het kledingstuk uit de vriezer en breek je eerst alle stukjes kaarsvet af die je er zo af kunt breken.
 • Gebruik vervolgens een stuk keukenpapier of bakpapier en een strijkijzer om de stof langzaam te strijken op de laagste stand. Herhaal dit met nieuw papier tot er geen was meer vanaf komt.
 • Om er zeker van te zijn dat er geen vlekken achterblijven, kun je de kleding het beste nog een keer wassen met een goede vlekkenverwijderaar.

Kaarsvet in je haar, zo verwijder je het:

Hoewel het op het eerste gezicht misschien niet logisch lijkt, is kaarsvet in het haar heel gewoon. Voor mensen met lang haar gebeurt dit zelfs sneller dan je denkt. Je leunt over een geurkaars om iets te pakken en merkt plotseling dat je haar onder het vet zit. Maar geen paniek: het is heel gemakkelijk om het daarna te verwijderen. De methode hangt gewoon af van waar in het haar het vet terecht is gekomen.

Onderaan het haar

 • Als het vet alleen in de uiteinden van het haar zit, kun je de haarlok gewoon in een kom kokend water houden. Dit is natuurlijk niet bijzonder goed voor het haar, maar voor één keer kan het geen kwaad. Let er natuurlijk wel op dat het kokende water niet in contact komt met de (hoofd)huid.
 • Het hete water zal de wax doen smelten en daarna kun je gewoon je haar wassen zoals je normaal zou doen, waarna de wax uit je haar verdwenen zal zijn.

Dicht bij de hoofdhuid

 • Het verwijderen van wax die dichter bij de hoofdhuid zit, is iets meer werk. Eerst is het belangrijk om het haar en de hoofdhuid te masseren met een zwaardere olie, zoals olijfolie of arganolie.
 • Was je haar vervolgens zo heet mogelijk onder de douche, zodat het vet smelt en uit je haar gespoeld kan worden. Zorg er natuurlijk wel voor dat het water niet te heet is.
 • Wanneer je voelt dat de wax eruit is, was je het haar opnieuw zoals gewoonlijk.
Luxe geurkaarsen voor elk interieur

Als er kaarsvet op je muren zit, kun je dat hier verwijderen:

Net als bij glas kan kaarsvet tijdens het uitblazen gemakkelijk op de muur terechtkomen. Gelukkig hoef je de muur hiervoor niet opnieuw te schilderen, want kaarsvet kan gemakkelijk van de muur worden verwijderd zonder de verf aan te tasten.

 • Schraap eerst de meeste was weer van het oppervlak met bijvoorbeeld een oude kaart, plastic bestek of een bot mes. Wees hierbij natuurlijk voorzichtig dat je niet ook de verf verwijdert.
 • Gebruik dan wat keukenpapier of bakpapier en een strijkijzer om het vet er voorzichtig af te smelten op een lage stand. Doe dit elke keer met een nieuw stuk papier totdat er geen vet meer vanaf komt.
 • Daarna kun je je gebruikelijke schoonmaakmiddel gebruiken om de laatste resten weg te borstelen.
Heb je hulp nodig?

Wilt u distributeur worden van de Victoria With Love Collection?
Wilt u informatie over onze producten en het gebruik ervan?

Stuur ons een bericht

[Form id="1"]
Gratis verzending

Vanaf € 49,50,-

Nationale garantie

Volgens de plaatselijke wetgeving

100% Veilige betaling

Dankzij onze partner: Mollie