Het verschil tussen katoenen en andere kaarslonten

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Laten we beginnen met te vermelden dat alle geurkaarsen die je bij From Victoria with Love koopt, voorzien zijn van 100% katoenen lonten. “Zijn er dan ook andersoortige lonten,” horen we je vragen. Jazeker, er kan in een kaarsconcept ook besloten worden tot het gebruik van glasvezel of hout. De redenen waarom wij gekozen hebben voor een katoenen lont zijn:

  • Onze sfeerkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke producten
  • We gebruiken geen chemicaliën in het productieproces
  • Katoen geeft de mooiste lichtkleur

Welke soorten lontmateriaal kennen we?

Glasvezellonten zijn bijzonder hittebestendig, veel meer dan katoen en gaan ook lang mee. Op zich dus een zeer duurzame pit. Het nadeel van glasvezellonten is echter dat ze niet gelijkmatig opbranden met de was van de kaars.

Glasvezellonten zijn daarentegen ideaal in olielampen en tuinfakkels. Daar is het de bedoeling dat de pit niet meteen opbrandt met de brandstof.

Katoenen lonten verkolen sneller dan glasvezellonten. Zodra de waskwaliteit van de kaars niet overeenkomt met de dikte van de pit, zal dit resulteren in een flikkerende en rokende vlam.

Omdat we alleen kaarsvet en lonten van de beste kwaliteit gebruiken, komt dit niet voor bij onze geurkaarsen.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Waarom geen glasvezellont in onze geurkaarsen?

Glasvezellonten zien we eigenlijk heel weinig in kaarsen. Ze worden vaker gebruikt in fakkels, tuimelaars en olielampen. Voor sfeerverlichting wordt meestal een ronde pit gekozen. Als een vlam meer warmte of licht moet afgeven, zoals in kachels en stormlantaarns, wordt vaker voor een platte pit gekozen. Glasvezellonten hebben een lange brandtijd, ruiken vrijwel niet en verspreiden geen specifieke geur.

Ondanks al deze voordelen hebben we ervoor gekozen om geen glasvezel te gebruiken bij de productie van onze From Victoria with Love geurkaarsen. Dit komt omdat een goede geurkaars de eigenschap heeft om het emotiecentrum in onze hersenen tot rust te brengen. Met onze filosofie gaan we ervan uit dat je dit alleen kunt bereiken met 100% natuurlijke middelen.

Wist je trouwens dat glasvezellonten niet helemaal van glasvezel gemaakt zijn? De buitenkant van deze lonten is nog steeds van katoen.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Waarom we kiezen voor 100% katoenen lonten

We noemden het al eerder: de From Victoria with Love geurkaarsen zijn volledig samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid. Zelfs in onze frangances worden geen chemicaliën gebruikt.

Dit betekent dat de kans op een allergische reactie door de geur minimaal is. Onze kaarsen worden met liefde met de hand gemaakt. Dit maakt elke sfeerkaars van Victoria with Love tot een uniek item dat je nergens anders zult vinden.

De katoenen lonten die we gebruiken zijn van de allerbeste kwaliteit en afgestemd op de gebruikte was. Daardoor branden onze kaarsen mooi en gelijkmatig op. Dit hoge rendement heeft als voordeel dat je veel langer van onze geurkaars kunt genieten dan van de gemiddelde kaars.

Vergeleken met een lont van glasvezel geeft katoen ook een dieper gekleurde vlam. Hierdoor is het licht dat onze geurkaars uitstraalt ook intiemer dan bij een vlam van glasvezel.

De brandkleur van een katoenen lont is niet alleen sfeervoller, de vlam zelf brandt ook rustiger. Een glasvezelvlam beweegt meer tijdens het branden, wat ten koste gaat van het ontspannende effect.

Met onze geurkaarsen creëer je niet alleen een oase van rust met de subtiele geuren, ook het visuele concept draagt op zijn eigen manier bij aan je gevoel van welzijn.

Conceptkaarsen voor elke smaak en stemming

Geuren hebben een grote invloed op ons gevoel van comfort. We denken dat een moment van rust alleen compleet is met een stijlvolle geurkaars. Het is echter belangrijk om de juiste geur te kiezen.

Geuren kunnen emoties en herinneringen oproepen. Voor de ultieme feel-good ervaring is het daarom belangrijk dat je een kaars kiest met een geur die je een goed gevoel geeft.

Een zeer bekende geur is bijvoorbeeld Patchouli. Het is een zware geur met een ietwat donker karakter. Het geeft een sensuele sfeer aan de ruimte die sommige mensen zelfs lustopwekkend vinden. Wat veel mensen ook een fijne geur vinden is Tonkaboon.

De geur van Tonkaboon staat bekend om zijn positieve invloed op onze stemmingen en helende krachten voor de ziel. Teak is ook een populaire geur. Het lichte houtachtige aroma maakt het gemakkelijk om te ontspannen. Enkele minuten nadat de rustgevende teakgeur zich door je kamer heeft verspreid, voel je de stress al van je afglijden.

Als je een geurkaars koopt, gaat het echter niet alleen om de geur. De kleur en het ontwerp van de kaars spelen ook een belangrijke rol. De kaarsen van Victoria with Love worden met oog voor detail en volledig met de hand gemaakt. Voor elke kaars heb je de keuze uit verschillende formaten.

Je kunt dus beginnen met een kleintje en als de geur je bevalt, kun je overstappen op een grotere. Goed om te weten is dat je altijd navullingen kunt bestellen die in dezelfde kaarshouder passen. Zo hoef je niet elke keer een compleet nieuwe geurkaars te kopen. Bel of mail ons gerust als je meer wilt weten over onze producten.

Wat is de beste manier om een geurkaars te doven?

Heb je er ooit bij stilgestaan dat de manier waarop je een kaars dooft van belang is voor de levensduur? De overgrote meerderheid van ons blaast een kaars uit. Sommigen gebruiken een beetje speeksel tussen duim en wijsvinger om de vlam uit te blazen. Mensen die hun handen liever niet vuil maken, gebruiken een kaarsenhoes. Tot slot zijn er de "buigers", die de brandende lont snel in het kaarsvet duwen met een stokje of een pincet en hem weer rechtop zetten.

Om het effect van de lekkere geur van onze geurkaarsen niet teniet te doen, is uitblazen niet de juiste manier. Je krijgt de kaars nooit helemaal uitgeblazen en dus zal hij een paar seconden flink dampen. Dat is zonde van je heerlijke Patchouli geur.

In de kaars knijpen? Dit is ook niet echt handig, want waar moet je zo snel je speeksel-met-rookhanden aan afvegen?

Kaarsen doven met de kaarsenstoffer lijkt misschien het beste. Maar zelfs met deze methode kan de kaars blijven geuren en een onaangename geur afgeven. Bovendien druk je negen van de tien keer de doffer in het kaarsvet en beschadig je de kaars.

De schoonste manier om een geurkaars te doven is door met een stokje of een pincet de lont snel in het vloeibare kaarsvet te dompelen. Zorg ervoor dat je de lont weer omhoog duwt zodat je hem de volgende keer weer makkelijk kunt aansteken. Bij deze methode komen er geen dampen vrij en worden je vingers ook niet vies.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur
Heb je hulp nodig?

Wilt u distributeur worden van de Victoria With Love Collection?
Wilt u informatie over onze producten en het gebruik ervan?

Stuur ons een bericht

[Form id="1"]
Gratis verzending

Vanaf €49,50

Nationale garantie

Volgens de plaatselijke wetgeving

100% Veilige betaling

Dankzij onze partner: Mollie