Geurkaars, het ideale kerstcadeau

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Een geurkaars geeft licht, warmte, een gezellige sfeer en een heerlijke geur aan een kamer. Het is een ideaal kerstcadeau. Maar ook op andere momenten in het jaar zijn er tal van goede redenen om zo'n luxe kaars aan iemand cadeau te doen.

Geschiedenis: kaarsen als geschenk bij de Romeinen

Het is een ongelooflijk oude traditie om kaarsen cadeau te geven aan vrienden en familie. Het werd al gedaan in de oudheid, lang voordat Kerstmis zelfs maar bestond. Bij de Romeinen was het erg populair om een kaars cadeau te geven tijdens Saturnalia.

Dit was een feestdag die jaarlijks op 17 december werd gevierd ter ere van de god Saturnus. Romeinen gaven kaarsen cadeau om zowel praktische als religieuze redenen. Aan de ene kant gaven kaarsen mensen wat licht en warmte in hun huizen tijdens de donkere decemberdagen.

Aan de andere kant werd het branden van een kaars ook gezien als een offer dat bedoeld was om de god Saturnus positiviteit te brengen. Men redeneerde: "Als Saturnus ziet dat zoveel Romeinen kaarsen aansteken als eerbetoon aan hem, dan zal hij er waarschijnlijk voor zorgen dat het komende jaar weer heel vruchtbaar en succesvol voor ons zal zijn.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Spirituele rituelen

Door de eeuwen heen is de kaars in veel culturen beschouwd als iets dat niet alleen een praktisch gebruiksvoorwerp is, maar ook een grote symbolische waarde heeft. Kaarsen zijn een belangrijk onderdeel van veel spirituele rituelen. Beroemd is de kandelaar met de negen kaarsen die in het jodendom wordt gebruikt bij het feest van Chanoeka. Iedereen is ook bekend met de kaarsen die in christelijke kerken worden gebrand.

Boeddhistische tempels bevatten ook vaak veel kaarsen. Voor boeddhisten symboliseert de kaars niet alleen licht, maar ook verlichting. Een oud gezegde uit het boeddhisme luidt: "Zoals een brandende kaars licht verspreidt, zo verspreidt een wijs persoon verlichtende inzichten naar de mensen om hem heen.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Waarom geurkaarsen?

Natuurlijk was het oorspronkelijke doel waarvoor de kaars werd uitgevonden dat dit ding licht kon geven. Maar waarom werden er op een gegeven moment geurkaarsen uitgevonden? Deze zijn waarschijnlijk ontstaan omdat mensen een nadeel van veel oude soorten kaarsen wilden tegengaan. In de oudheid werden namelijk allerlei verschillende vetten en oliën gebruikt om kaarsen te maken.

Daaronder waren dierlijke vetten. Nogal wat soorten vet veroorzaakten een nogal vieze geur wanneer de kaars brandde. Daarom begonnen mensen te experimenteren met verschillende samenstellingen van kaarsen om ervoor te zorgen dat de geur beter zou zijn.

Zo ontdekten ze dat het mogelijk was om kaarsen te maken die ook nog eens ontzettend lekker ruiken. Met een geurkaars vul je een kamer niet alleen met een mooi, sfeervol licht, maar ook met een heerlijke geur.

Waarom een geurkaars cadeau geven? Ideaal kerstcadeau

Er zijn verschillende redenen waarom je iemand een geurkaars cadeau zou doen. Vaak heeft het te maken met de symboliek die je als gever aan dit cadeau kunt verbinden. Het staat natuurlijk vooral bekend als een ideaal kerstcadeau. Zo'n luxe kaars doet in de winter op een stijlvolle manier eigenlijk hetzelfde als een kerstboom met lichtjes: het geeft sfeer en licht in een donkere periode.

Het brengt sfeer en is een symbool van hoop

Symbolisch gezien kun je om dezelfde reden op elk ander moment van het jaar een luxe kaars cadeau doen aan iemand die een moeilijke tijd achter de rug heeft. Je kunt dan een kaartje bijsluiten met een persoonlijke tekst. Als afsluiting kun je bijvoorbeeld schrijven: "Hopelijk brengt dit cadeau licht, warmte en een mooie sfeer terug in je leven.

Housewarming

Er zijn ook verschillende andere redenen waarom je iemand een kaars cadeau kunt doen. Vaak wordt een geurkaars gebruikt als symbolisch cadeau als iemand net verhuisd is. Het wordt dan bijvoorbeeld gegeven tijdens een "housewarming party". Een stijlvolle kaars is natuurlijk een mooie toevoeging aan een nieuwe woonkamer. Het aansteken van zo'n kaars zorgt meteen voor een mooie sfeer en een heerlijke geur. Hopelijk zorgt de kaars ervoor dat de nieuwe bewoner zich snel echt thuis voelt in dat nieuwe huis.

Wat past bij wie?

Het kan heel leuk zijn om een geschikte kaars voor iemand uit te zoeken. Je verdiept je dan echt in de vraag: wat vind ik goed bij deze persoon passen qua geur? En wat past bij de stijl van haar interieur?

In een unieke cadeauverpakking

Het is ook leuk om een specifieke geurkaars te kopen en die als onderdeel van een cadeaupakket te geven. Je kunt zo'n pakket zelf samenstellen door allerlei kleine dingen te kopen die qua stijl en betekenis bij elkaar passen. Je doet al die verschillende dingen bij elkaar in een mandje, wikkelt er inpakpapier omheen en geeft dat cadeau. Het is dan echt een origineel en uniek cadeau dat jij speciaal voor die persoon hebt gemaakt.

Cadeau voor jezelf

Hierboven zijn vooral argumenten genoemd om geurkaarsen aan anderen cadeau te geven. Maar het is natuurlijk ook een ideaal cadeau om aan jezelf te geven. Een geurkaars die past bij je karakter en je interieur kan op een geweldige manier zorgen voor warmte, licht, sfeer en een heerlijke geur in je kamer.

Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur
Victoria with love | luxe geurkaarsen voor elk interieur

Geurkaarsen en emoties

Volgens echte liefhebbers van geurkaarsen kan de geur die verspreid wordt tijdens het branden van de kaars een enorme invloed hebben op de sfeer en emoties in een kamer. Zo zijn er geuren die kalmerend en rustgevend werken, maar ook geuren die juist extra energie geven. Ook zijn er geuren die volgens echte kaarsenliefhebbers duidelijk bij bepaalde seizoenen horen. Het ene type kaars branden ze het liefst in de winter, terwijl de andere qua geur past bij de zomer.

Het begin van een geslaagde avond

Welke kaars je ook kiest, het aansteken ervan is altijd een mooi ritueel, als een hoopvol begin van een avond die je samen met anderen gaat beleven. Het branden van een grote kaars past bij de sfeer van een gezellige familieavond waarop je met z'n allen spelletjes gaat spelen, maar past daarentegen ook bij een avond waarop je met z'n tweeën romantisch thuis gaat dineren.

Decoratie: ook mooi als de kaars niet brandt

Zo'n mooie grote kaars in een glas met een elegant ontwerp, is natuurlijk veel meer dan een cadeau dat licht en geur geeft als het brandt. Zelfs als zo'n kaars niet brandt, heeft hij nog een functie: het is dan immers een heel mooi decoratief item in je kamer.

From Victoria with love

Als je op zoek bent naar geurkaarsen van goede kwaliteit, moet je "From Victoria with love" bezoeken. Dit is een Belgisch merk. Het bedrijf is gestart in 2014. De kaarsen van dit merk zijn het product van vakmanschap: ze worden met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en dat is heel belangrijk: het zorgt voor een goede geurbeleving en een lange brandtijd. Relatief gezien zijn dergelijke kaarsen van hoge kwaliteit het geld veel meer waard dan goedkope alternatieven, waarvan de geurbeleving vaak middelmatig is en de brandtijd kort.

Veel keuzes, altijd stijlvol

From Victoria with love' biedt een groot aantal verschillende ontwerpen, zodat je echt iets kunt kiezen dat past bij de stijl van die ene persoon aan wie je de kaars wilt geven. Dankzij die grote keuze kun je ook gemakkelijk iets zoeken dat qua kleur past bij een bepaald interieur. Elke kaars wordt geleverd in een elegant glas. Een kaars van dit merk is altijd een stijlvol cadeau. De stijlen waarin ze kaarsen aanbieden zijn Marble, Granite, Velvet en Glossy. De kaarsen zijn te bestellen in drie maten: small, medium en extra-large.

Duurzaam

Het bedrijf denkt ook goed aan het milieu: ze kiezen duidelijk voor natuurvriendelijke ingrediënten, er zitten geen schadelijke chemicaliën in. Wie duurzaam wil omgaan met de kaarsen van "From Victoria with love" kan bij hen navulverpakkingen bestellen. Als de kaars is uitgebrand, kun je het glas schoonmaken en daarna heel handig de navulling van de geurkaars er weer in doen, zodat je kunt blijven genieten van je geliefde kaars.

Houd er rekening mee dat de navulling niet bij elke kaars van dit merk mogelijk is. Dit is wel het geval bij onder andere de Velvet, Hairy en Glossy collecties. De kaarsen uit de mondgeblazen collecties zijn niet navulbaar. Dit geldt ook voor de kaarsen uit de Pierre collectie.

Heb je hulp nodig?

Wilt u distributeur worden van de Victoria With Love Collection?
Wilt u informatie over onze producten en het gebruik ervan?

Stuur ons een bericht

[Form id="1"]
Gratis verzending

Vanaf €49,50

Nationale garantie

Volgens de plaatselijke wetgeving

100% Veilige betaling

Dankzij onze partner: Mollie